Здрастуй, «Бабушка»!

Знову ділюся дієвими рецептами лікування деяких хвороб.

Тим, хто страждає від алкоголізму, раджу подрібнити й змішати за об’ємом 4 частини трави золототисячника й 1 частину трави полину звичайного, залити 1 ст.л. суміші склянкою окропу, настояти, укутавши, 1 годину, процідити і вживати по 1 ст.л. настою тричі на день за 30 хвилин до їди. Це сприяє виникненню стійкої відрази до спиртного.
При початковій стадії аденоми простати потрібно змішати, заздалегідь подрібнивши, 8 г трави буркуну, по 10 г листя бадану, ліщини й каштана, трави споришу й кульбаби, по 12 г трави живокосту й стулок квасолі, 15 г трави горобейнику, 20 г кореневищ солодки, залити 1 ст.л. суміші 0,5 л окропу, витримати 10 хвилин на слабкому вогні, настояти 30 хвилин, процідити й пити по півсклянки настою тричі на день. Курс лікування — 1 місяць.

Для усунення авітамінозу треба наповнити пляшку майже повністю подрібненим на тертці сирим буряком, залити доверху горілкою, настояти 2 тижні в теплі, а потім пити по 1 чарці настоянки перед їдою.

Швидкому загоєнню вивиху сприяє трав’яна ванна. Потрібно залити 5 л окропу 300 г трави споришу, настояти до охолодження, процідити настій у ванну з температурою води 36-380С і полежати в ній 20 хвилин. Приймати ванну через день до повного зникнення наслідків вивиху.

Якщо мучить плеврит, рекомендую подрібнити й змішати 2 ст.л. трави мати-й-мачухи, по 1 ст.л. коріння солодки й трави сухоцвіту багнового, коріння й листя м’яти перцевої, залити 1 ст.л. суміші 200 мл окропу, настояти до охолодження, процідити й випити настій за 20 хвилин до їди. Пити його, постійно готуючи свіжий, до стабільного поліпшення стану здоров’я.

Постійна сльозотеча припиниться, якщо залити склянкою холодної води 1 ст.л. плодів кмину, довести до кипіння, проварити 25 хвилин, додати в гарячий непроціджений відвар по 1 ч.л. квіткових пелюсток волошки, листя подорожника й трави очанки, настояти 10-12 хвилин під кришкою, потім прокип’ятити ще 10-15 хвилин, процідити й регулярно закапувати в очі по 1-2 краплі приготовленого відвару.

Із повагою — Лідія Семенівна Куценко, Дніпропетровська обл.