Здрастуй, «Бабушка»!

Хочу приділити увагу цілющим властивостям гарбуза.

Для усунення простатиту потрібно пропустити через м’ясорубку 500 г очищеного від лушпиння гарбузового насіння, перемішати його зі склянкою меду і вживати по 1 ч.л. з гіркою суміші, запиваючи чаєм, уранці натщесерце. Зберігати її в холодильнику.

Тіло очиститься від пігментних плям і ластовиння (веснянки), якщо подрібнити в ступці очищене насіння гарбуза, перемішати його порівну за об’ємом із кип’яченою водою, настояти 2 години, процідити, розчинити в 2 частинах за об’ємом настою 1 частину меду і щодня протирати розчином проблемні місця.

Цей засіб позбавить болю в області серця. Потрібно зварити вранці в невеликій кількості води пшоно, влити в нього молоко і, як тільки воно закипить, додати за смаком подрібнений гарбуз, сіль, цукор, проварити під кришкою до готовності на слабкому вогні і з’їсти кашу на сніданок.

Зморшки розгладяться, якщо ретельно перемішати 2-3 ст.л. вареної м’якоті гарбуза, яєчний жовток, 1 ч.л. меду, нанести теплу суміш на обличчя, а через 10-15 хвилин змити прохолодною водою.

Якщо ручку гарбуза спалити, перемішати отриманий попіл порівну за об’ємом із вершковим маслом і регулярно змащувати сумішшю проблемні місця, можна швидко позбутися герпесу на губах чи носі.

Набряклість зійде, якщо щодня протягом 2-3 тижнів з’їдати по 500 г сирого гарбуза або випивати двічі на день по склянці гарбузового соку.

Щоб упоратися з колітом, потрібно залити склянкою окропу 1 ст.л. сирого насіння гарбуза, настояти півгодини, процідити і вживати по 1 ст.л. настою 3-4 рази на день.

Висипу на шкірі, що супроводжується свербінням, не стане, якщо регулярно змащувати проблемні місця гарбузовим соком.

Тим, хто страждає від глистів, раджу подрібнити й змішати порівну за об’ємом сире насіння гарбуза та листя полину, наповнити сумішшю на 1/3 об’єму банку, залити її доверху горілкою, витримати тиждень у теплі, процідити й пити по 10 мл настоянки вранці натщесерце та за 30 хвилин до обіду чи вечері. Курс лікування — 2-3 тижні.

Цистит перестане мучити, якщо залити 2 склянками окропу 1 склянку сирого, очищеного від шкірки, подрібненого насіння гарбуза, через 1 годину процідити, макуху віджати й пити по 1/4 склянки настою 4 рази на день за 15 хвилин до їди протягом 15 днів.

Із повагою — В.О.Іванов, Вінницька обл.