Здрастуй, «Бабушка»!

Пропоную засоби зцілення, від застосування яких результат завжди позитивний.

Для приборкання гастриту треба 3 ст.л. подрібненої трави золототисячника залити 0,5 л натуральної оливкової олії, витримати 1 годину на слабкому вогні на киплячій водяній бані, настояти до охолодження, процідити через тонку лляну тканину, макуху віджати і вживати по 1 ст.л. приготовленого засобу за 30 хвилин до їди. Щоразу через 20 хвилин після вживання масляного настою випивати 1 кавову чашечку трав’яного відвару. Щоб його приготувати, потрібно подрібнити й змішати порівну за об’ємом листя базиліку, шавлії, м’яти перцевої та подорожника, листя і квітки деревію, траву звіробою, гірчака перцевого та хвоща польового, перемішати 2 ст.л. суміші з 2 ст.л. злегка обсмаженого насіння льону та 1 ч.л. насіння анісу, залити цю суміш в емальованому посуді 0,5 л окропу, прокип’ятити 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні й процідити. Біль у шлунку при нападі гастриту угамовується плодами глоду. Їх треба розпарити в духовці у невеликій кількості води, настояти до теплого і з’їсти разом із рідиною. При гострому гастриті, що супроводжується болем у шлунку, потрібно залити в термосі склянкою окропу 5 г плодів анісу, настояти 2 години, процідити й пити по 1/4 склянки настою 3-4 рази на день.

Ангіна перестане турбувати, якщо розбавити наполовину водою свіжовичавлений морквяний сік, розчинити в склянці цього соку 1 ст.л. меду й полоскати ним горло. Корисно після їди жувати шматочки прополісу величиною з горошину. Непогано залити склянкою окропу 1 ст.л. подрібненого до кашки насіння анісу, настояти 20 хвилин у теплому місці, процідити і вживати по 1-2 ст.л. настою 3-6 разів на день.

Із повагою — М.М.Волошко, Житомирська обл.