Здрастуй, «Бабушка»!

Мені — 80 років. Методи оздоровлення, які пропоную нижче, не раз допомагали мені, моїм рідним та знайомим. Сподіваюся, що вони ще багатьом людям послужать.

Регулярне жування квашеної капусти сприяє зміцненню ясен, а накладення на скроні, потилицю та лоб свіжого капустяного листя позбавляє головного болю. Також компреси зі свіжим листям капусти прискорюють загоєння опіків та забиття. Ефективне накладення на опік у вигляді компресу подрібненої до кашки сирої картоплі чи подрібненої моркви.

Якщо постійно заварювати, як чай, молоденькі гілочки чорної смородини й пити цей напій по 1-1,5 л на день, можна зупинити розвиток хвороб печінки.

Негативних наслідків інфаркту позбавить свіжовичавлений морквяний сік. Слід пити його відразу після нападу по 1 склянці тричі на день протягом тижня.

Кашель припиниться, не прогресуватиме жовчнокам’яна хвороба, якщо вживати тричі на день по 1 ст.л. свіжовичавленого з чорної редьки соку. Розтирання на ніч цим соком усього тіла позбавляє застуди і болю при ревматизмі.

Втирання в проблемні місця цибулевої кашки усуває обмороження. Нежить припиниться, якщо прикласти на 10 хвилин до ніздрів подрібнену до кашки цибулю, загорнуту в марлю.

Компреси з печеною цибулею прискорюють визрівання нариву.

Із колітом та запором упорається кріп. Потрібно 1 ч.л. насіння рослини залити вранці склянкою окропу, через 30 хвилин процідити й випити теплий настій натщесерце.

Безсоння не буде мучити, якщо за 1-2 години до сну розчинити в склянці теплої води 1 ст.л. меду й випити цей розчин.

При виразці шлунка корисно зварити без солі насичений картопляний відвар і пити його по 0,5 склянки тричі на день. Постійно готувати свіжий. Незабаром виразка зарубцюється.

Регулярне накладення на ніч на проблемне місце свіжої шкірочки апельсину позбавляє сухої екземи. При мокрій екземі треба прикладати змочену в соняшниковій олії лляну тканину.

Стригучий лишай зникне, якщо за півгодини до миття волосся втирати в шкіру голови відвар ромашки (0,5 склянки квіткових пелюсток рослини залити склянкою киплячої води, прокип’ятити 2-3 хвилини й процідити).

Із повагою — Микола Васильович Мельник, Тернопільська обл.