Здрастуй, «Бабушка»!

Пропоную кілька ефективних рецептів лікування алкоголізму.

Дуже добре подрібнити й змішати за вагою 1 частину листя полину гіркого та 2 частини трави деревію, залити 1 ст.л. суміші 600 мл окропу, витримати 15 хвилин під кришкою на киплячій водяній бані, настояти 45 хвилин, процідити й пити по 200 мл настою двічі на день за 1 годину до їди. Готувати й уживати його кожних 3 дні до виникнення стійкої відрази до спиртного.

Цей засіб допоможе при хронічному алкоголізмі з початковим ураженням внутрішніх органів. Потрібно змішати порівну за об’ємом, заздалегідь подрібнивши, кукурудзяні рильця, квітки календули, плоди ялівцю, коріння дягеля й кульбаби, траву звіробою, ласкавця золотистого, полину гіркого й деревію, залити 2 ст.л. суміші в емальованому посуді 0,5 л окропу, прокип’ятити 5 хвилин на слабкому вогні, після охолодження процідити й пити по півсклянки настою, додаючи в нього 0,5 ч.л. горілки, тричі на день перед їдою. Курс лікування — 3 місяці.

Позбавить тяги до спиртного, зміцнить імунітет, упорається з безсонням, астенією (хронічна втома), нервовим виснаженням, істерією й захворюваннями печінки дягель лікарський. Коріння рослини першого року вегетації заготовлюють восени, а другого — навесні. Після викопування його миють і сушать у тіні чи на горищі. За необхідності 1 дес.л. сухого подрібненого коріння дягеля заливають в емальованому посуді склянкою окропу, витримують 15 хвилин на киплячій водяній бані, витримують до охолодження, проціджують і п’ють по 1/2 склянки настою 3-4 рази на день перед їдою.

З успіхом при лікуванні алкоголізму, імпотенції, нервової дратівливості та при занепаді сил використовують льовзею сафлоровидну. Треба 1 ст.л. сухого подрібненого коріння рослини залити в емальованому посуді склянкою окропу, витримати 30 хвилин під кришкою на киплячій водяній бані, після охолодження процідити і вживати по 1 ст.л. настою тричі на день за півгодини до їди. Можна двічі-тричі на день перед їдою вживати по 20-30 крапель аптечного екстракту льовзеї.

Тяга до спиртного минає, якщо щоранку натщесерце смоктати, ковтаючи слину, пергу (бджолиний хліб).

Стійку відразу до алкоголю викликає щоденне вживання квашеної із зеленим чаєм білокачанної капусти. Капусту треба нашаткувати, на 1 кг нашаткованої капусти додати 3 ч.л. зеленого листового чаю, 3-5 подрібнених на тертці середнього розміру морквин, 1-1,5 ст.л. солі, помістити суміш у дерев’яну бочку, скляну банку або в емальований посуд, накрити гнітом і витримати 3-4 дні при температурі не вище 15°С. Після цього проколоти капусту до дна ножем і знову поставити кваситися. Через 2 тижні вона буде готова. Їсти квашену капусту постійно. Зберігати її в холодильнику.

Із повагою — Юлія Сергіївна Батуріна, м. Дніпро