Здрастуй, «Бабушка»!

Оскільки жовчнокам’яна хвороба — не рідкість, хочу розповісти, як із нею впоралася моя подруга.

Коли в неї визначили жовчно­кам’яну хворобу й запропонували прооперуватися, подруга відмовилася від операції, вирішивши здолати захворювання народними засобами. Використовувала вона з цією метою шипшину й спориш. Потрібно 6 ст.л. подрібненого коріння шипшини залити в емальованому посуді 600 мл води, довести до кипіння й проварити 15 хвилин на слабкому вогні. Процідити й пити відвар гарячим (обов’язково!) по 200 мл тричі на день за півгодини до їди. Окрім цього, щоранку, через 10 хвилин після вживання відвару шипшини, пити по 100 мл настою споришу. Щоб його приготувати, 1 ст.л. трави потрібно залити 200 мл окропу, витримати 30 хвилин на слабкому вогні на киплячій водяній бані, а потім процідити. Оскільки настій споришу руйнує зубну емаль, пити його теплим через трубочку для коктейлів чи соломинку. Таким чином лікуватися, щодня готуючи свіжі цілющі засоби, протягом місяця, хоча моя подруга для впевненості пролікувалася 1 місяць і 5 днів.

Ефективно лікують жовчно­кам’яну хворобу свіжою жовчю качки. Качка обов’язково має бути білою і 7 днів перед узяттям у неї жовчі не годованою. Жовч потрібно замісити круто з борошном, зробити з тіста тонкий джгутик, порізати його на 30 рівних частин і вживати по одній уранці натщесерце. Зберігати ці «пігулки» в холодильнику.
За допомогою цього рецепту моя мама, котра страждала від цукрового діабету, утримувала в нормі рівень цукру в крові. Потрібно подрібнити сирими до борошна і змішати по склянці гречаної крупи, квасолі та ядер волоського горіха, а потім уживати тричі на день перед їдою по 1 ст.л. цієї цілющої суміші. Запивати її чаєм, приготовленим із листя шовковиці.

Із повагою — Н.М.Пічкур, м. Полтава