Здрастуй, «Бабушка»!

Оскільки чоловіче безпліддя (нездатність організму чоловіка виробляти або доставляти в організм жінки достатню кількість здорових сперматозоїдів) зустрічається не рідше, ніж жіноче, хочу запропонувати кілька народних методів його лікування.

Здатність чоловіка до репродукції відновиться, якщо вранці після сніданку він уживатиме 1-2 ст.л. сиропу, звареного з темно-рожевої або червоної троянди, а на ніч — 0,5 ч.л. меду, змішаного з перетертими сухими до порошку квітковими пелюстками маку-самосійки (на майонезну баночку меду — 2 ст.л. порошка). Непогано при чоловічому безплідді змішати 3 сирі жовтки свіжих курячих яєць, свіжовичавлений із 3 середнього розміру лимонів сік, 200 г меду, 200 мл червоного виноградного вина і вживати по 1 ст.л. суміші до закінчення вранці та ввечері за 20 хвилин до їди. Можна залити в емальованому посуді 300 мл окропу 1 ст.л. сухого подрібненого коріння нарцису, витримати півгодини на киплячій водяній бані, настояти до охолодження, процідити й пити по 1/4 склянки настою 3-4 рази на день за півгодини до їди. Ефективно залити склянкою окропу 1 ст.л. насіння подорожника, довести до кипіння, проварити 5 хвилин на слабкому вогні, настояти 1 годину, процідити і вживати по 1-2 ст.л. настою 3-4 рази на день за півгодини до їди протягом 1-2 місяців. Корисно 1 частину за об’ємом подрібненого муміє перемішати з двома частинами свіжовичавленого соку моркви, обліпихи або чорниці і вживати вранці натщесерце та ввечері перед сном протягом місяця по 1 ч.л. приготовленого засобу. Дуже добре 1-2 рази на день пити за 15-20 хвилин до їди свіжовичавлений гарбузовий сік. Починати з разової дози соку в 0,5 склянки, поступово збільшивши його вживання до 3 склянок на день. Курс лікування — 1,5-2 місяці, після двотижневої перерви повторити. Протипоказане вживання гарбузового соку при гастриті, виразці шлунка й дванадцятипалої кишки зі зниженою кислотністю шлункового соку, а також при тяжкій формі цукрового діабету.

Благотворно впливає на вироблення сперми регулярне вживання чорної редьки, кизилу, щавлю, петрушки, кропиви, цибулі й пророщених зерен пшениці. Їх можна додавати в супи, салати, каші і просто їсти у будь-якому вигляді.

Із повагою — Юлія Сергіївна Батуріна, м. Дніпро