Здрастуй, «Бабушка»!

Хочу поділитися методами оздоровлення вівсом.

Дуже цілющі пророслі зерна рослини. Використовують для пророщування цілісні, неочищені й непротравлені. Вівсяні зерна заливають увечері водою, ретельно збовтують і залишають на ніч. Уранці ті, що спливли на поверхню, викидають, а зерна, що залишилися, розкладають рівним шаром на тарілці і накривають мокрою лляною тканиною. Через 12-14 годин пророслий овес очищають від лушпиння, трохи подрібнюють і перемішують за смаком із медом. Уживають суміш по 1-2 ст.л. вранці натщесерце за 1 годину до сніданку протягом 1-2 місяців. Це сприяє нормалізації обміну речовин, оздоровленню підшлункової й щитовидної залоз, приборканню стенокардії (грудна жаба), усуненню гастриту, виразки шлунка й дванадцятипалої кишки, суглобового й м’язового болю. Щоб угамувати аритмію, цілющий засіб запивають настоєм плодів глоду, приготовленим, як чай. Для зупинки розвитку хвороби Паркінсона пророслі зерна вівса вживають по 1 ст.л. тричі на день. При захворюваннях шкіри пророслий овес пропускають через м’ясорубку, наповнюють отриманою масою марлеві мішечки і прикладають їх на 2 години до проблемних місць. Роблять такі компреси двічі-тричі на день до оздоровлення шкіри. Зморшки зникнуть, якщо 0,5 склянки подрібнених до кашки пророслих зерен вівса перемішати до отримання густої однорідної маси з 1 великим подрібненим яблуком, холодним кип’яченим молоком, невеликою кількістю меду й зробити з сумішшю на 15-20 хвилин маску. Змити її теплою водою. Виконувати процедуру 1-2 рази на тиждень.

При артриті, ішіасі (запалення сідничного нерва), люмбаго (простріл) і неврастенії потрібно 1 ст. л. подрібненої вівсяної соломи залити 1 склянкою киплячої води, через 30 хвилин процідити й випити 0,5 склянки настою. Готувати та пити його тричі на день перед їдою. Окрім цього, треба 1 кг подрібненої соломи вівса залити ввечері 2 л води, довести до кипіння, прокип’ятити півгодини, процідити відвар у ванну з температурою води 370С і полежати в ній 25 хвилин. Приймати ванни двічі-тричі на тиждень, а загальний курс лікування — 14-21 день. Суглобовий ревматизм припинить мучити, якщо 3-5 жмень вівсяної соломи залити 7-8 л окропу, прокип’ятити 30 хвилин на слабкому вогні, охолодити відвар до 38°С і протягом 30 хвилин, не проціджуючи його, попарити в ньому ноги. Виконувати процедуру ввечері перед сном протягом 1-2 тижнів.

Для приборкання бронхіальної астми й туберкульозу легень потрібно влити в трилітрову каструлю 0,5 л води й 2 л молока, довести до кипіння, засипати півлітрову банку перебраних, промитих зерен вівса, проварити 2 години під кришкою на дуже слабкому вогні, процідити й пити на ніч по 150 мл гарячого відвару, розчиняючи в ньому по 1 ч. л. свинячого внутрішнього жиру й натурального меду. Курс лікування — 6 місяців. Зберігати відвар у холодильнику.

Деяких форм алергії вдасться позбутися, якщо 1 склянку ретельно промитих вівсяних зерен залити 1 л гарячої води, витримати 72 години під кришкою, процідити й пити по 1 склянці настою двічі-тричі на день за півгодини до їди, а також змочувати ним місця висипань. Курс лікування — 1 місяць.

Щоб позбутися гломерулонефриту, потрібно 1 склянку неочищених промитих зерен вівса залити 1 л холодної води, довести до кипіння, протомити 4 години на дуже слабкому вогні, процідити, додати у відвар 2 заздалегідь вимитих і порізаних разом зі шкіркою лимони, настояти 8-9 годин під кришкою, потім лимони витягнути ложкою й випити настій ковтками протягом дня. Готувати та пити його щодня впродовж півроку.

Гепатит припинить прогресувати, якщо 3 склянки перебраних, промитих зерен вівса залити довільно гарячою водою, прокип’ятити 3-4 хвилини, потім процідити через друшляк, вівсяні зерна ще раз промити, залити 9 склянками гарячої води, довести до кипіння й протомити 3 години на дуже слабкому вогні. Після охолодження відвар процідити й пити теплим по 0,5 склянки вранці натщесерце за 30 хвилин до їди. Курс лікування — 1-2 місяці.

Цей засіб сприяє безпроблемному перебігу клімаксу. Потрібно подрібнити й змішати по 2 ст.л. зерен вівса і листя кропиви дводомної, додати 0,5 лимона без кісточок, подрібненого разом зі шкіркою, залити суміш 1,2 л гарячої води, довести до кипіння, проварити 20 хвилин на слабкому вогні, процідити й пити настій замість води та інших напоїв.

Із повагою — Володимир Васильович Болсун, м. Київ; e-mail: bolsunv@gmail.com