Здрастуй, «Бабушка»!

Хочу ознайомити з деякими методами очищення організму та засобами, що сприяють довголіттю.

Один із найм’якших варіантів очищення організму — щоранку натщесерце випивати невеликими ковтками по 150 мл гарячої води.

Вода — життєво необхідний компонент у нашому організмі. Вона очищає організм від токсинів, поліпшує процеси травлення, всмоктування, циркуляції та виділення, сприяє розподілу поживних речовин, допомагає відновлювати клітини й тканини, тому дуже важливо, як і якої якості воду ми п’ємо. Пити її слід неспішно, маленькими ковтками, прагнучи кожен ковток потримати трохи у роті.

Найкраща вода — джерельна, але не всіх джерел, а тих, що знаходяться в екологічно чистій місцевості. Добре, якщо джерело відкрите сонцю та вітру і далі протікає по глиняному руслу.

Вода криниць і підземних річок трохи гірша джерельної, а ось дощову воду пити небажано, оскільки в ній багато шкідливих атмосферних домішок. Через високе забруднення снігу не варто вживати й талу снігову воду. Не слід пити одночасно річкову й криничну воду. Між уживанням різного походження води повинно бути не менше 1,5 години.

Якість будь-якої води можна поліпшити кількома простими способами.

1. Виготовити з вовни гніт, опустити один його кінець у ємність із водою, а другий — у порожній посуд. Коли вода з повної місткості переллється краплями по гніту в порожню, вона буде вже добре очищеною.

2. Закип’ятити гірку або каламутну воду, кинути в неї кілька клубків вовни, потім вовну вийняти й віджати. Вижата вода й буде цілющою.

3. Якість води значно поліпшиться, якщо влити в неї трохи сухого виноградного вина.

4. Солона вода стане придатною для пиття, якщо потримати в ній кілька годин свіжі плоди глоду.

5. Можна розчинити у воді чисту, без домішок глину, залишити на кілька годин, а потім злити очищену воду з осаду.

6. Очищає воду срібло. Виготовлені з цього металу речі треба опустити на кілька хвилин у посуд із водою.

7. Помістити у відро з водою не менше ніж на 2 години гілку червоної горобини з листям.

Організм очиститься від шкідливих мікроорганізмів та гельмінтів, якщо подрібнити сухими й змішати порівну за об’ємом траву гіркого полину, квітки пижма, кору дуба й крушини, залити ввечері 1 ч.л. суміші в термосі 0,5 л окропу, настояти ніч, а вранці процідити й випити 0,5 склянки настою натщесерце. Той, що залишився, поставити в холодильник і спожити натщесерце наступного ранку. Робити так 6 днів поспіль.

Окрім цього, вранці та ввечері розчиняти в 2 л теплої кип’яченої води 1 ст.л. яблучного оцту, 1 ч.л. солі й ставити з розчином клізму. Вранці перед цим робити мікроклізму з часниковим настоєм. Сьомого дня вранці натщесерце з’їсти 200 г сирого, очищеного від лушпиння гарбузового насіння, зберігши на ньому внутрішню зелену оболонку. Через 2 години розчинити в 100 мл теплої кип’яченої води 25 г магнезії й випити розчин.

Після цього кожні 2,5 години робити з теплою водою очисні клізми. До кінця дня не пити більше ніякої рідини, а їсти тільки яблука та каші, зварені на воді. На ніч випити склянку кип’яченої води з лимоном.

Цей метод очищення організму застосовують при алергії, ожирінні й атеросклерозі. Триває лікувальний курс 21 день. Весь цей час треба щоранку вживати натщесерце активоване вугілля — по 1 пігулці на кожні 10 кг вашої ваги. Окрім цього, перші 10 днів за 40 хвилин до обіду та вечері вживати по 1 ч.л. перетертої до порошку сірчанокислої магнезії, розведеної в 100 мл кип’яченої води кімнатної температури. Починаючи з одинадцятого дня й до кінця лікувального курсу вживати після вечері по 1/3 (дітям — по 1/6) пігулки «Декарису». При такому чищенні перші 3 дні їсти без хліба та всіляких гарнірів тільки салати з буряка, моркви та зелених яблук, додаючи в них трохи часнику й заправляючи олією. Далі дотримуватися вегетаріанської дієти, з’їдаючи за день 2 скибочки сірого хліба з висівками.

Важливе значення має очищення кишечнику. Потрібно ввечері перед сном розчинити в 2 л теплої кип’яченої води вичавлений із половини лимона сік, стати на карачки й за допомогою кухля Есмарха ввести розчин у пряму кишку. Перші 7 днів робити це щодня, другу семиденку — через день, третю — через 2 дні, а четверту, п’яту, шосту, сьому та восьму — 1 раз на тиждень.

Кишечник, судини очистяться, підвищиться імунітет, якщо пропустити через м’ясорубку 4 головки часнику й 4 лимони разом зі шкіркою, але без кісточок, залити отриману масу в трилітровій банці 2,5 л кип’яченої води кімнатної температури, закрити шийку посуду поліетиленовою кришкою й залишити на 3 дні в темному місці при кімнатній температурі. Після цього настій процідити й пити по 50 мл уранці натщесерце за півгодини до їди. Бажано вживати його з вересня по травень. Зберігати цілющий засіб на нижній полиці холодильника.

Біль у суглобах, хрускіт у колінах, набряклість і погана рухливість гомілкостопу — неприємні явища, знайомі багатьом людям середнього та старшого віку. Виною тому є й відкладення солей, і зношування навколосуглобових сумок, і всілякі кістяні нарости. Цих і багатьох інших проблем можна уникнути, якщо вчасно зайнятися очищенням суглобів. Із цією метою потрібно залити вранці в емальованому посуді 1,5-2 склянками очищеної кип’яченої води кімнатної температури 25-30 штук лаврових листків, довести під кришкою до кипіння, прокип’ятити 5 хвилин на слабкому вогні, швидко перелити відвар у добре прогрітий термос і залишити на 3-8 годин. Після цього процідити й випити настій теплим невеликими ковтками протягом дня. Так робити 3 дні поспіль. У цей час строго дотримуватися вегетаріанського харчування і ні в якому разі не вживати напої, що містять алкоголь. Через тиждень очищення повторити, а потім провести його через 6-12 місяців.

Відкладення солей припинить мучити, якщо подрібнити сухими й змішати порівну за об’ємом траву споришу, хвоща польового, мучниці та вовчого тіла болотного, залити 1 ст.л. суміші склянкою окропу, витримати 15 хвилин на киплячій водяній бані, настояти 45 хвилин, процідити й пити по 3 ковтки настою, одночасно вживаючи по 1 пігулці оротату калію, тричі на день. Курс лікування — 1 місяць. Зберігати настій у прохолодному місці (не у холодильнику!). Непогано залити ввечері в термосі склянкою окропу 1 ч.л. подрібненого листя брусниці, настояти ніч, а вранці процідити й половину настою випити натщесерце за півгодини до сніданку, а той, що залишився, — на ніч. Окрім цього, обов’язково двічі на день за 1 годину до їди або через 4 години після вживання їжі ковтати по 1 пігулці оратату калію. Курс лікування — 2 місяці.

Відмінно очищає суглоби, позбавляє відкладення солей і п’яткової шпори рис. Потрібно ввечері рисові зерна перебрати, очистити від сміття та лушпиння, потім склянку очищених зерен залити 0,5 л води й залишити на ніч. Уранці воду злити, а розмочений рис залити в емальованому посуді двома склянками води й проварити на слабкому вогні до повного википання рідини. Потім зварений рис відкинути на друшляк, добре промити від слизу, розділити на 4 рівні частини й з’їсти за 4 рази протягом дня, вживаючи кожну порцію через рівні проміжки часу. Їсти рис повільно, дуже ретельно пережовуючи. За 20 хвилин до його вживання випивати склянку відвару плодів шипшини, приготовленого, як чай. Більше цього дня нічого не їсти й не пити.

Другого дня за 20 хвилин до вживання рису випивати по 1 склянці теплої кип’яченої води. Можна, окрім рису, з’їсти протягом цього дня 0,5 кг вареного червоного буряка або 0,5 кг свіжих яблук. Повторити дводенну процедуру очищення рисом через 3-4 дні. Так по 2 дні очищатися, роблячи на 3-4 дні перерву, протягом місяця.

Добре очищає суглоби й прибирає запалення при артриті та поліартриті картопляний відвар. Потрібно 1 кг неочищеної картоплі ретельно промити, порізати разом зі шкіркою на дрібні шматочки, залити в емальованому посуді (посуд має бути без накипу!) 3 л окропу, прокип’ятити 80 хвилин на слабкому вогні, процідити, макуху віджати й пити по 1-2 склянки відвару тричі на день протягом 40 днів. Під час чищення дотримуватися роздільного харчування. Суглоби очистяться, якщо 1 кг добре промитої неочищеної картоплі проварити цілою в 3 л води не менше 60 хвилин після закипання, а потім пити по склянці відвару вранці натщесерце, опівдні та ввечері перед сном. Курс лікування — 2 тижні, після 14 днів перерви повторити.

Очистити суглоби й тим самим зупинити розвиток артриту та артрозу допоможе насіння льону. Потрібно 200 г сировини залити в емальованому посуді 3 л холодної джерельної води, довести до кипіння, витримати 2 години на слабкому вогні на киплячій водяній бані, процідити й пити по 1 л відвару на день, кожні 3 дні готуючи свіжий. З насінням льону, що залишилося після проціджування, робити на ніч на проблемні суглоби компреси. Курс лікування — 18 днів, під час його проведення дотримувати помірності у їді.

Тим, хто страждає від постійного нежитю (риніт) та гаймориту, раджу зайнятися чищенням гайморових пазух. Спочатку треба закип’ятити у великій каструлі воду, нахилитися над нею, накритися рушником і протягом 5 хвилин вдихати носом пару, що піднімається над посудом. Після цього вмитися прохолодною водою. Зробити так 3-5 разів поспіль. Потім розчинити в склянці теплої води 1 ч.л. морської солі й за допомогою невеликої спринцівки, закривши одну ніздрю, упорснути розчин в іншу й відразу виплюнути.

Після цього так само промити другу ніздрю. Проводячи процедури щодня протягом місяця, ви забудете про свої проблеми.

Приступаючи до очищення лімфи, обов’язково перед цим очистіть за допомогою клізми кишечник. Потім змішайте 2 л талої води, 200 мл свіжовичавленого лимонного соку, по 900 мл свіжовичавлених соків апельсина та грейпфрута, станьте під теплим душем, випийте склянку води з розчиненою в ній 1 ч.л. глауберової солі й після цього починайте пити щопівгодини, доки не вип’єте всю, по 100 мл сокової суміші. Робіть так 3 дні поспіль. Рекомендується проводити таке очищення першого року 1 раз на квартал, а далі — 1 раз на рік.

Кров очиститься, якщо наповнити літрову банку до половини об’єму листям жалкої кропиви, додати по невеликому пучку трави м’яти перцевої та чебрецю, залити доверху горілкою, витримати тиждень у темному місці при кімнатній температурі, процідити, макуху віджати і вживати по 1 ст.л. настоянки тричі на день за 20 хвилин до їди до закінчення.

Будь-яке очищення протипоказане вагітним, онкохворим, тим, хто страждає від астми, діабету, гепатиту, дифтериту, менінгіту, туберкульозу, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, а також ослабленим після хвороби або виснаженим із різних причин людям.

Щоб досягти довголіття, потрібно помістити в трилітрову банку 2 ст.л. подрібненої трави чистотілу, 2 склянки пропущених через м’ясорубку пророслих зерен пшениці, 3 пропущених через м’ясорубку сирими середнього розміру коренеплоди буряків, 3 скоринки житнього хліба, 0,5 склянки цукру, залити місткість по плічики водою, зав’язати шийку банки марлею й залишити на тиждень у темному місці при кімнатній температурі. Після цього вміст посуду процідити, макуху віджати й пити по 0,5 склянки приготовленого квасу тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Якщо квас буде дуже концентрованим, його можна трохи розбавити водою.

Стимулює роботу травного тракту й активізує діяльність головного мозку, тим самим подовжуючи життя, такий засіб. Треба 0,5 склянки пророслих зерен пшениці трохи підсушити, подрібнити у кавомолці й всипати вранці отримане борошно в склянку молока, яке тільки що закипіло. Додати 1 ч.л. натурального меду, 1/3 склянки подрібнених родзинок, по 2 подрібнені плоди фініка й інжиру, ретельно перемішати і з’їсти суміш натщесерце замість сніданку. Вживати її, щодня готуючи свіжу, протягом 2-3 тижнів.

Пророщена пшениця протипоказана при виразці шлунка, променевій хворобі, ацидозі й непереносимості пшеничного білка.

Довголіття гарантоване, якщо 1 ст.л. коріння солодки, перетертого сухим до порошку, залити склянкою окропу, настояти 2 години, процідити і вживати по 1 ст.л. теплого настою 4 рази на день за півгодини до їди.
Роки життя продовжаться, якщо змішати в скляному посуді 1 л якісної горілки, по 1 склянці натурального меду, свіжовичавлених соків моркви, червоного буряка й чорної редьки, щільно закупорити, витримати 2 тижні в темному прохолодному місці (не у холодильнику!), потім настоянку обережно перелити з осаду в чисті пляшки з темного скла і вживати по 1 ст.л. двічі-тричі на день за 30 хвилин до їди до закінчення. Зберігати цілющий засіб у закритому посуді в холодильнику. Кожні 6 місяців вживання настоянки повторювати. Перед її вживанням треба 30 днів пити щодня по 1 склянці на день свіжовичавленого яблучного або морквяного соку, чергуючи їх. Можна 1 раз на тиждень протягом місяця кожні 3 години випивати по 1 склянці свіжовичавленого яблучного, морквяного, грушевого, огіркового або гарбузового соку.

Більше цього дня нічого не пити і не їсти.

Із повагою — Михайло Васильович Циніка, Молдова