Здрастуй, «Бабушка»!

Хочу приділити трохи уваги цілющим властивостям моркви.

Якщо турбують анемія (недокрів’я), занепад сил і спазми судин, рекомендую з’їдати щоранку натщесерце 1-2 середнього розміру морквини. Незабаром стан здоров’я значно поліпшиться. Також це допоможе позбутися невеликих каменів у нирках і поліпшити зір.

Вживати подрібнену до кашки моркву рекомендується жінкам, котрі годують немовлят грудьми. Це сприяє підвищенню лактації.

Чоловікам, щоб уникнути імпотенції, потрібно регулярно їсти моркву з медом або зварену в молоці.

Тим, хто страждає від хвороб серця, гіпертонії й безсоння, раджу добре вимити під проточною водою, почистити й подрібнити на дрібній тертці невелику соковиту яскраво-помаранчеву моркву, викласти отриману масу рівним шаром на деко й добре висушити, час від часу помішуючи, в гарячій духовці. Висушену моркву помістити в глиняний або фаянсовий посуд, побризкати трохи водою й ретельно перемішати дерев’яною ложкою. Потім щільно закрити місткість і протомити моркву 2 години на дуже слабкому вогні. Після цього знову викласти на деко й просушити в духовці до почорніння. За необхідності 1-2 ч.л. сушеної моркви заливати склянкою окропу, настоювати півгодини, проціджувати й випивати настій. Готувати та пити морквяний чай 3-4 рази на день за 20-30 хвилин до їди до стабільного поліпшення стану здоров’я.

Робота травного тракту нормалізується, якщо щоранку з’їдати по 200 г подрібненої на тертці свіжої моркви, заправленої олією.

Із повагою — Надія Степанівна Швець, м. Запоріжжя