Здрастуй, «Бабушка»!

У черговий раз пропоную оригінальні засоби оздоровлення.

Тим, хто хоче очистити організм від шлаків і токсинів, а також позбутися ожиріння, допоможе правильно складений раціон харчування.


Понеділок. Сніданок: пшоняна каша, зварена на воді з гарбузом і родзинками, 1 хлібний тост і чай без цукру. Обід: салат із морської капусти, суп із кабачком і корінням петрушки чи селери, тушкована з морквою та цибулею ріпа, компот із сухофруктів. Вечеря: салат із моркви, гречана каша, заправлена олією та медом, чай із лимоном і журавлиною.

Вівторок. Сніданок: вівсянка з родзинками та курагою, фруктовий салат, чай із жасмином. Обід: салат із брукви, яблук і селери, грибний суп, тушковані овочі, компот із яблук та журавлини. Вечеря: салат із яблук і гарбуза, голубці з рисом і грибами, житній хліб із висівками, чай.

Середа. Сніданок: рисова каша з чорносливом, салат зі свіжих овочів із зеленню, чай. Обід: салат із буряка, яблука й чорносливу, суп-пюре зі цвітної капусти, печений гарбуз, компот із смородини. Вечеря: салат із ріпи й моркви, гречана каша зі смаженою цибулею, чай із жасмином.

Четвер. Сніданок: мюслі з апельсиновим соком, 1 фрукт, квітковий чай. Обід: салат із ріпи, моркви й брусниці, томатний суп із пшоном, запечена ріпа, фарширована грибами й помідорами. Вечеря: голубці з гречаною крупою, печені яблука, квітковий чай.

П’ятниця. Сніданок: салат із гарбуза та яблук із медом і горіхами, пшоняна каша з родзинками. Обід: салат із буряка, моркви, гарбуза та яблук із оливковою олією й лимонним соком, овочевий суп із рисом, кабачки, фаршировані рисом, помідорами й зеленню, компот із сухофруктів і шипшини. Вечеря: салат із буряка з помідорами й часником, голубці з рисом і грибами, трав’яний чай.

Субота. Сніданок: вівсянка на воді з медом, кабачкова ікра, трав’яний чай. Обід: салат із моркви, борщ з грибами, тушковані овочі, печене яблуко з медом, ягідний морс. Вечеря: салат із морської капусти, смажена цвітна капуста, квітковий чай.

Неділя. Сніданок: рисова каша з курагою й родзинками, фруктовий чай. Обід: салат із моркви й буряка, вегетаріанський борщ, котлети з гречки зі цвітною капустою, компот із сухофруктів. Вечеря: рис із овочами й соєвим соусом, трав’яний чай.


Наступного тижня можна харчуватися так, як завжди. Дотримуватися такого режиму харчування 1 раз на місяць.

Багатьох людей турбує панкреатит (запалення підшлункової залози). Зазвичай хвороба виникає через брак в організмі калію, натрію, кальцію та магнію. Заповнити нестачу цих мікроелементів допоможе регулярне пиття мінеральних вод «Боржомі» та «Збручанська». Обов’язково перед їх уживанням випустити з пляшки газ. Корисно з’їдати щодня 2-3 банани, 3-4 середнього розміру печених картоплини зі шкіркою. Прискорює одужання кефір, приготовлений із кунжуту. Треба залити ввечері 1,5 склянки кип’яченої води 0,5 склянки кунжутного насіння й залишити на ніч. Уранці набрякле насіння подрібнити до кашки й збити міксером, додавши трохи води, до консистенції густих вершків. Процідити через лляну тканину в скляну банку, накрити її щільною тканиною й залишити на 12 годин у теплому місці. Потім додати в настій за смаком мед і свіжовичавлений сік лимона чи апельсина. Пити готовий кефір по 0,5 склянки тричі на день перед їдою і четвертий раз — безпосередньо перед сном.

Із повагою — В.Ф.Бабійчук, Хмельницька обл.