Здрастуй, дорога «Бабушка»!

Як відомо, обмін речовин — це основа життєдіяльності організму. Ось і хочу запропонувати декілька народних рецептів, застосування яких допоможе налагодити його правильну роботу і тим самим зміцнити здоров’я.

Дуже добре тричі на день з’їдати перед їдою трохи цибулі або вживати по 1 ч.л. свіжовичавленого цибулевого соку. Також сприяє нормалізації обміну речовин пиття натурального березового соку, постійне вживання у будь-якому вигляді морської капусти та ягід чорниці.

Можна залити склянкою окропу 1 ст.л. сухих шишок хмелю, прокип’ятити 5 хвилин, процідити і вживати по 1 ст.л. відвару тричі на день.

Налагоджується обмін речовин, якщо залити склянкою окропу 1 ст.л. сухої трави фіалки триколірної, настояти 2 години, процідити і вживати по 1 ст.л. настою 3-4 рази на день.

Корисно щодня вживати з хлібом і медом по 1-2 ч.л. подрібненого на тертці кореня хрону.

Спробуйте залити 2 склянками окропу 2 ст.л. подрібненого листя лісової суниці, через 20 хвилин процідити й пити по склянці настою двічі на день за 15-20 хвилин до їди.

Ефективно розчинити у 2 склянках натурального яблучного соку 50 г меду і пити по 0,5 склянки розчину 3-4 рази на день перед їдою. Виноградний сік п’ють по 1 склянці, розчиняючи в ньому 1 ст.л. меду, тричі на день.

Обмін речовин нормалізується, якщо подрібнити в ступці, заздалегідь очистивши від лушпиння, склянку зерен вівса, залити отриману кашку в емальованому посуді 1 л води, довести до кипіння, проварити 15-20 хвилин на слабкому вогні, настояти 30 хвилин, процідити через марлю і випити відвар рівними порціями за 3 рази протягом дня.

Непогано залити склянкою окропу 1 ст.л. сухого подрібненого листя кульбаби, настояти 1 годину, процідити й пити по 1/3 склянки настою тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Можна подрібнити сухими й змішати порівну за об’ємом коріння та листя кульбаби, залити 1 ст.л. суміші в емальованому посуді 250 мл води, проварити 15 хвилин на слабкому вогні після закипання, настояти 45 хвилин і процідити. Довести відвар кип’яченою водою до первинного об’єму рідини і вживати по 1 ст.л. тричі на день.

Поліпшить обмін речовин гарбуз. Треба висушену шкірку плоду подрібнити в кавомолці і вживати отриманий порошок на кінчику ножа, запиваючи водою, тричі на день.

Ще раджу залити в емальованому посуді 250 мл окропу 50 г сухих подрібнених плодів шипшини, прокип’ятити 20 хвилин на слабкому вогні, добре утеплити каструлю й залишити на добу. Після цього процідити її вміст, розчинити в настої 1 ст.л. меду і вживати по 2 ст.л. розчину тричі на день за 20 хвилин до їди.

Якщо залити 2 склянками холодної кип’яченої води 2 ч.л. сухого листя мучниці, настояти 3 години, процідити й пити по півсклянки цього засобу 2-4 рази на день, то теж можна налагодити обмін речовин.

Допомагає багно звичайне. Треба залити 400 мл холодної кип’яченої води 1 ч.л. подрібненої трави рослини, через 8 годин процідити й пити по півсклянки настою 4 рази на день.
Також рекомендую постійно готувати, як чай, настій із листя брусниці й пити його замість води.

Із повагою — Анатолій Йосипович Хірілов, Донецька обл.