Здрастуй, «Бабушка»!

У мене хронічний пієлонефрит, а оскільки від нормальної роботи нирок залежить здоров’я всього організму, не дозволяю хворобі прогресувати.
Допомагає мені в цьому суп із лляним насінням, який я ось уже 4 місяці постійно готую та їм.

Використовую для приготування супу 5 ст.л. насіння льону, подрібненого в кавомолці, та 1 л води. Насіння заливаю киплячою водою й витримую 10 хвилин на слабкому вогні до отримання густої кашкоподібної маси. Потім додаю подрібнену, не смажену цибулю, вливаю трохи оливкової олії і їм приготовлену страву. Іноді в теплий (не гарячий!) суп дрібно нарізую огірки та зелень, поліпшуючи таким чином його цілющі й смакові властивості. Можна додавати сосиску, порізані шматочками твердий сир і варене яйце та заправляти суп корицею. Кілька разів я готувала суп на перепелиному бульйоні. М’ясо перепелів можна придбати у великих супермаркетах і на великих ринках. Щоб суп не надоїв, раджу заправляти його різними інгредієнтами, постійно їх чергуючи. Наприклад, на сніданок приготуйте рибний із нежирними сортами риби, а на вечерю з’їжте суп із сиром або овочами.
Завдяки цій страві біль у нирках й інші симптоми пієлонефриту припинили мене діймати. До того ж я нормалізувала свою вагу, хоча не ставила собі за мету схуднути. Тож рекомендую їсти суп і тим, хто страждає від ожиріння.

Іноді я купую та їм за 30 хвилин до їди кедрові горішки. Це теж сприяє оздоровленню нирок. Оскільки цей парний орган дуже ніжний, раджу не використовувати при його лікуванні різні спиртові та горілчані настоянки. Взагалі, алкоголь навіть у малих дозах краще зовсім не вживати.

Не лінуйтеся щодня готувати та їсти свіжий суп. Запевняю, більше з нирками у вас проблем не буде.

Із повагою — С.П.Веремєєнко, м. Луганськ