Здрастуй, «Бабушка»!

Вирішила поділитися дієвими народними засобами усунення кісти на нирці й ще деякими рецептами.

При численних кістах на обох нирках треба засипати в трилітрову банку 150 г подрібненого коріння оману, додати 1 ст.л. дріжджів, 2 ст.л. цукру, залити доверху кип’яченою водою кімнатної температури, ретельно перемішати, щільно закрити посуд поліетиленовою кришкою й залишити на 2 дні в темному теплому місці. Потім процідити й пити по 0,5 склянки приготовленого квасу до закінчення тричі на день через 30-40 хвилин після їди. Зробити на 10 днів перерву, а потім лікувальний курс повторити. Такими курсами з перервами лікуватися до повного зникнення кіст. Обов’язково періодично робити УЗО. Бажано одночасно з квасом пити настій каштана. Для його приготування треба залити склянкою окропу 1 ст.л. сухих або свіжих жовтих каштанових квіткових пелюсток, настояти 1 годину й процідити через марлю. Випити настій ковтками протягом дня.

Ефективно при кісті на нирці подрібнити й змішати 0,5 склянки сухого листя гіркого полину, подрібнену шкірку одного червоного гіркого перцю завдовжки 2 см, по 1 ч.л. березових бруньок та листя три-, п’ятирічного алое (перед його зрізом рослину 5 днів не поливати, а після зрізу витримати листя в целофановому пакеті 7 днів у холодильнику), залити суміш у скляній банці 0,5 л горілки, щільно закрити її капроновою кришкою й залишити на 10 днів у темному місці при кімнатній температурі. Щодня вміст банки збовтувати. Після настоювання процідити через 2 шари марлі, а потім уживати настоянку по 1 ст.л., розчиняючи в 3 ст.л. кип’яченої води кімнатної температури, тричі на день за 20 хвилин до їди. На курс лікування знадобиться 1,5 л цілющого засобу. Потрібно строго дотримуватися режиму вживання настоянки, не пропускаючи жодного разу, й обов’язково пити її точно за 20 хвилин до їди (не раніше й не пізніше!). Зберігати настоянку в щільно закритій скляній банці в прохолодному місці (не у холодильнику!).

Сприяє розсмоктуванню кісти на нирці лопух. Потрібно кілька свіжих листків рослини добре вимити, пропустити через м’ясорубку й вижати з отриманої маси сік. Уживати його перші 2 дні по 1 ч.л. двічі на день, третього й четвертого дня — по 1 ч.л. тричі на день, а далі — по 1 ст.л. тричі на день. Пити за півгодини до їди. Курс лікування — місяць. Щодня готувати свіжий сік.

Тим, хто страждає від гастриту, раджу почати лікування з дотримання дієти й позитивного настрою. З раціону треба виключити гостре, солоне, мариноване, смажене, консерви, солодощі й свіжий хліб. Вживана їжа має бути вареною й напіврідкою. Намагайтеся менше хвилюватися й уникайте стресових ситуацій. Регулярно пийте настої коріння валеріани, трави м’яти й меліси, чергуючи їх уживання кожні 10-12 днів. Для приготування настою потрібно 1 ч.л. подрібненої трави або кореня залити 200 мл
окропу, витримати до охолодження й процідити. Прискорить одужання свіжовичавлений із картоплі з червоною шкіркою (обов’язково!) сік. Картоплю потрібно обдати окропом, видалити з неї вічки, подрібнити, не очищаючи від шкірки, на тертці, вижати з отриманої маси через лляну тканину сік і пити його по 1/4-1/3 склянки тричі на день за 20 хвилин до їди.

Поліпи в шлунку розсмокчуться, якщо подрібнити й змішати порівну за об’ємом квітки ромашки й траву з квітками чистотілу, залити 1 ст.л. суміші 200 мл окропу, настояти 6-8 годин, процідити і вживати по 1 ст.л. настою за 30 хвилин до їди. Курс лікування — місяць, після 10 днів перерви повторити.

Із повагою — Олександра Опанасівна Терещенко, Полтавська обл.