Здрастуй, «Бабушка»!

Відомо, що зоб — досить поширене захворювання, і з ним дуже важко боротися. Проте порятунок є — це перстач білий (п’ятипал). Цій чудовій рослині я й хочу приділити трохи уваги.

Унікальні лікувальні властивості перстача білого обумовлені наявністю в ньому дубильних речовин, тринадцяти мікроелементів, а головне — йоду й аніону йодистої кислоти, які досить легко засвоюються організмом. Ось чому п’ятипал повністю зцілює від зобу, інших захворювань щитовидної залози, й навіть початкової стадії раку цього органа, основна причина виникнення яких — нестача в організмі йоду. Також його застосовують для зміцнення судин, очищення крові, зниження тиску при гіпертонії, лікування хвороб печінки, серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, а відвар кореня перстача білого сприяє усуненню подагри, ревматизму, дизентерії й жовтяниці. Цілюща вся рослина, але найбільшими цілющими властивостями наділений корінь п’яти-шестирічного п’ятипалу.

Ця диво-рослина не має ніяких побічних ефектів. Навіть запущена форма зобу повністю виліковується нею протягом року. Лікуватися треба курсами з невеликими перервами між ними до повного одужання (доки УЗО не покаже повну відсутність збільшення щитовидки). Якщо лікування перервати на півдорозі, то зоб знову починає розвиватися. Для повного його зникнення потрібно використати при лікуванні 1 кг п’ятипалу. Зоб і всі згадані вище хвороби лікуються настоєм, відваром і настоянкою рослини. Нижче даю рецепти їх застосування.

1. Залити склянкою окропу 10 г подрібненого сухого кореня рослини, настояти 8-10 годин, періодично збовтуючи, процідити й випити настій рівними порціями за 3 рази протягом дня. Зробити на 2-3 дні перерву, а потім продовжити лікування, поступово нарощуючи, а потім зменшуючи концентрацію настою. Щодня готувати свіжий.

2. На початковій стадії захворювання 2 цілі листочки або 1 листочок і шматочок кореня п’ятипалу заливають увечері в термосі 1 л окропу, витримують ніч, а вранці збовтують, проціджують і п’ють настій без обмеження за 30 хвилин до їди. Можна 1 ст.л. подрібненої трави перстача білого залити склянкою окропу, настояти 8-10 годин, процідити й випити настій ковтками протягом дня. Зробити на 2-3 дні перерву, а потім продовжити лікування. Для усунення запущеної форми хвороби потрібно 3 ст.л. подрібненого кореню п’ятипалу залити ввечері в термосі 1 л окропу, витримати ніч, а вранці збовтати, процідити й пити по 1/3 склянки настою тричі на день за 40 хвилин до їди. Щоразу готувати свіжі настої.

3. Дуже добре першого дня залити склянкою окропу 1 ч.л. подрібненої рослини п’ятипалу, настояти 8-10 годин, процідити й випити все рівними порціями за 3 рази протягом дня. Другого дня випити так само настій, приготовлений із 2 ч.л. перстача білого, третього — з 3 ч.л., четвертого — з 4 ч.л., п’ятого — з 5 ч.л. і шостого дня — з 6 ч.л. Після цього готувати й пити настій у зворотному порядку. Зробити на місяць перерву і знову продовжити лікування за цією схемою. Такими курсами з перервами лікуватися до одужання.

4. Ефективно залити в емальованому посуді 2 склянками води 3 ст.л. подрібненого кореня п’ятипалу, довести до кипіння, проварити 5 хвилин на слабкому вогні, настояти 4 години, процідити і вживати першого дня по 1 ст.л. настою 5 разів на день, другого — по 2 ст.л., третього — по 3 ст.л., а четвертого — по 4 ст.л. Зробити перерву на 3 дні, а потім повторити лікувальний курс. Лікуватися так із перервами протягом 4 тижнів.

5. Подрібнити всю рослину п’ятипа­лу, залити 50 г сировини 0,5 л 400 (не міцніше!) горілки, витримати 2-3 тижні в темному теплому місці, часто збовтуючи, а потім уживати настоянку по краплях тричі на день. Починати вживання з 1 краплі, щодня збільшуючи дозу на краплю, доки не дійдете до 30 крапель за раз. Після цього так само зменшувати дозу вживання настоянки, повернувшись до разової в 1 краплю. Це буде один лікувальний курс. Зробити на тиждень перерву й знову повторити лікування. Такими курсами з перервами лікуватися до одужання.

6. При вузловому зобі 2-3-го ступеня 1 ст.л. подрібненого кореня перстача білого заливають склянкою горілки, настоюють 2-3 тижні, а потім уживають по 1 ч.л. настоянки тричі на день за 30 хвилин до їди протягом 1,5 місяця. Щоб упоратися із запущеною формою хвороби, потрібно 300 г сухого подрібненого кореня п’ятипалу залити 1 л горілки, через місяць процідити і вживати по 30 крапель настоянки тричі на день за 15 хвилин до їди протягом місяця. Після тижневої перерви повторити лікувальний курс. Лікуватися таким чином до одужання.

7. При підвищеній функції щитовидної залози потрібно 10 г подрібненого кореня п’ятипалу залити 100 мл 300 горілки, настояти 3-4 тижні, а потім уживати по 30 крапель настоянки тричі на день за 15 хвилин до їди протягом місяця. Зробити перерву на 5-7 днів, а після неї повторити лікувальний курс. Можна, якщо протипоказане спиртне, залити в емальованому посуді 0,5 л води 10 г кореня рослини, довести до кипіння, проварити 10-12 хвилин на слабкому вогні, настояти 1 годину, процідити і вживати по 2 ст.л. відвару 3-4 рази на день перед їдою.

Дай Боже, щоб за допомогою перстача білого багато людей повернули втрачене здоров’я.

Із повагою — Станіслав Миколайович Огир, Полтавська обл.