Здрастуй, «Бабушка»!

Якось в юності зі мною коїлося щось незрозуміле. Бувало, йде нарада, а мені стає погано, мене всю трясе, ноги не тримають, виникає головний біль і починає нестерпно боліти кишечник. Соромлюся нездужання, та, нікуди діватися, вибігаю із залу, відразу поспішаю до туалету й випорожняюся рідким із домішками слизу…

Незабаром мій організм так ослаб, що мені довелося звернутися по допомогу в лікарню. Після загального обстеження й здачі аналізів лікар визнав у мене хронічний коліт. Він порекомендував дотримуватися строгої дієти, що виключає вживання м’яса та яєць, порадив їсти молочне, м’яку вівсяну кашу й картопляне пюре з маслом.

Перейшовши на таке харчування, вирішила ще пролікуватися народними засобами. Як тільки виникав біль у кишечнику відразу прикладала до нього грілку й біль ущухав. Окрім цього, робила на ніч мікроклізму з настоєм ромашки (він повинен залишатися в кишечнику до ранку!), а ще пила його теплим по 0,5 склянки тричі на день за 30 хвилин до їди. Для приготування настою потрібно 1 ст.л. квіток рослини залити склянкою окропу, настояти 1 годину й процідити. Вживала настій ромашки протягом місяця, а далі пила 30 днів двічі-тричі на день за 15 хвилин до їди по 0,5-1 склянці настою м’яти перцевої (1 ст.л. подрібненого листя рослини заливала склянкою окропу, настоювала півгодини й проціджувала). Ще я двічі-тричі на день за кілька хвилин до їди випивала 2-3 ковтки холодного молока й щоранку натщесерце, на щастя був розпал огіркового сезону, з’їдала хоча б 100 г подрібненої до кашки м’якоті огірків. Так і вилікувалася. Більше коліт жодного разу мене не потурбував.

Із повагою — Валентина Іванівна Середа, м. Запоріжжя