Здрастуй, «Бабушка»!

Сподіваюся, огрядним людям сподобається полунична дієта, за допомогою якої я в сезон худну на 7-10 кг. Так от, першого дня тижня треба снідати 2 бутербродами, що складаються з 2 шматочків хліба грубого помелу, 50 г коров’ячого сиру й покладених зверху 150 г порізаних навпіл ягід полуниць.

Через 2-3 години змішати 50 г якісного йогурту, 100 мл ананасового соку, 150 г полуниці й з’їсти цю суміш.

В обід зі 100 мл молока, 1 ч.л. меду, 1 сирого курячого яйця, щіпки солі й борошна зробити тісто, як на млинці, витримати його 30 хвилин, а потім спекти млинчики. Полити 2 млинчики соусом, приготовленим із 200 г ягід полуниці, 50 г яблучного пюре, 100 мл яблучного соку й пообідати ними.

Суміш із 150 г ягід полуниці, 150 мл вершків і 1 ч.л. меду з’їсти о 16.00.

Ввечері порізати й змішати 200 г качанового салату, половинку жовтого болгарського перцю, 1 свіжий помідор, 100 г ягід полуниці, заправити суміш соусом, приготовленим із 30 г йогурту, 2 ст.л. коров’ячого сиру й 1 ст.л. води, посолити, поперчити за смаком і повечеряти цим салатом.

Наступного дня збити вранці міксером 150 мл нежирного кефіру, 150 г ягід полуниці, 1 ч.л. меду й поснідати приготовленим кефіром.

Через 2-3 години збити міксером 100 мл знежиреного молока, 100 г ягід полуниці, 1/2 ч.л. меду й випити цей коктейль.

На обід з’їсти салат, приготовлений із відвареної в підсоленій воді спаржі та відвареної груднини курчати. Заправляти його сумішшю, зробленою із зелені петрушки, 1 ст.л. лимонного соку й 1 ст.л. оливкової олії. Вже заправлений салат перед уживанням посипати кедровими горішками.

Перекусити о 16.00 полуничним йогуртом (збити 75 г натурального йогурту, 150 г ягід полуниці, 1/2 ч.л. меду й 2 ст.л. кукурудзяних пластівців).

Вечеря складається із 300 г звареної в мундирі картоплі, 1 цибулини, 100 г ягід полуниці, пучків зелені петрушки й селери. Всі компоненти треба подрібнити, змішати з 1 ч.л. лимонного соку, 50 г нежирного коров’ячого сиру, 50 г натурального йогурту, сіллю, перцем за смаком і з’їсти.

На 3 день комбінувати на власний розсуд та вживати страви першого й другого дня.

На 4 і 5 день можна харчуватися, як завжди, а потім знову 3 дні дотримуватися полуничної дієти. І так до кінця полуничного сезону. Після 18.00 нічого не їсти й не пити.

Щодня з’їдати жменю пророслих пшеничних зерен. Щоб їх проростити, потрібно застелити тарілку вологою тканиною, викласти на неї рівним шаром промиті зерна, прикрити їх зверху іншим шматком вологої тканини й поставити тарілку на 2-3 дні в тепле місце. Періодично верхню тканину змочувати. Коли паростки на зернах досягнуть у висоту 1-1,5-мм, їх можна вживати.

Із повагою — Любов Олексіївна, Харківська обл.