Здрастуй, «Бабушка»!

Відомо, що цукровий діабет — одна з найдавніших хвороб людини. Лікують її медикаментозно, а ще існує маса народних методів приборкання цукрового діабету. З деякими з них хочу ознайомити.

Відмінно приборкують цукровий діабет стевією. Щоб недуга не прогресувала, треба 100 г сухого листя рослини, поміщеного в марлевий мішечок, залити в емальованому посуді 1 л киплячої води, прокип’ятити 1 годину на слабкому вогні й злити відвар в іншу каструлю. Листя стевії в мішечку залити повторно 0,5 л окропу, також прокип’ятити 1 годину, змішати отриманий відвар із попереднім, процідити й випити все протягом дня. Більше ніяких інших напоїв не пити. Незабаром рівень цукру в крові нормалізується. Можна залити склянкою окропу 0,5 ч.л. сухого листя стевії, настояти 10-15 хвилин, процідити й випити настій. Пити його, постійно готуючи свіжий, тричі на день.

Діабет не розвиватиметься, якщо перетерти сухими до порошку й змішати 3 ст.л. трави звіробою та 2 ч.л. листя стевії, залити суміш склянкою окропу, через 2 години процідити і пити по 1/3 склянки настою тричі на день перед їдою.

Непогано подрібнити й змішати по 2 ст.л. коріння лопуха й листя чорниці, 1 ст.л. листя стевії в порошку, залити 2 ст.л. суміші склянкою окропу, настояти 45 хвилин, процідити і вживати по 1 ст.л. настою двічі-тричі на день за 20 хвилин до їди протягом 5-7 днів.

Також можна змішати, заздалегідь перетерши сухими до порошку, по 1 ст.л. кореня кульбаби, листя кропиви дводомної, чорниці й стевії, залити 1 ст.л. суміші склянкою окропу, через 30-40 хвилин процідити й пити по 1/2 склянки настою двічі на день за годину до їди. Курс лікування — 5-7 днів.

Ефективно подрібнити й змішати по 1 ст.л. трави споришу й листя золотого вуса, по 2 ст.л. листя брусниці, чорниці та стевії, залити 1 ст.л. суміші 3 склянками холодної води, довести до кипіння, прокип’ятити 10 хвилин на слабкому вогні, витримати до охолодження, процідити й пити по 1/2 склянки настою двічі на день за годину до їди.

Стан здоров’я поліпшиться, якщо змішати, заздалегідь подрібнивши, по 2 ст.л. листя лісової суниці, чорниці, ожини та листя стевії в порошку, залити 1 ст.л. суміші 2 склянками холодної води, довести до кипіння, прокип’ятити 10 хвилин на слабкому вогні, після охолодження відвар процідити й пити по 1/2 склянки двічі-тричі на день за 30-40 хвилин до їди. Курс лікування — 20-28 днів.

Якщо змішати за об’ємом 10 частин аптечного сиропу стевії, по 1 частині кислого молока й свіжовичавленого з коріння хрону соку, а потім уживати по 1 ст.л. суміші 4 рази на день за 20 хвилин до їди, також удасться нормалізувати рівень цукру в крові при діабеті.

Рекомендую також діабетикам заготовити навесні, під час набрякання, бруньки бузку, висушити їх у тіні, а потім 1 ст.л. сухих бруньок регулярно змішувати з 2 ч.л. сухого листя стевії, заливати суміш 1 л окропу, витримувати до охолодження, проціджувати і вживати по 1 ст.л. настою тричі на день за 30 хвилин до їди.

Корисно подрібнити й змішати 2 ст.л. листя чорниці, по 1 ст.л. листя кульбаби, стевії й кропиви дводомної, залити 1 ст.л. суміші 1,5 склянками окропу, прокип’ятити 15 хвилин на слабкому вогні, настояти до охолодження, процідити і вживати по 3 ст.л. відвару тричі на день за 1 годину до їди протягом 7-10 днів.

Рівень цукру в крові нормалізується, якщо змішати, заздалегідь подрібнивши, по 1 ст.л. цвіту бузини, листя шовковиці, подорожника й чорниці, 2 ст.л. листя стевії в порошку, залити 1 ст.л суміші 2 склянками гарячої води, настояти 10 хвилин, потім довести до кипіння, прокип’ятити 3 хвилини, витримати до охолодження, процідити й пити по 1/4 склянки настою 3-4 рази на день за годину до їди.

Сприяє одужанню й такий засіб. Потрібно подрібнити й змішати по 2 ст.л. листя чорниці й галеги, по 1 ст.л. листя кульбаби й стевії, залити 1 ст.л. суміші 2 склянками холодної води, довести до кипіння, прокип’ятити 5-7 хвилин на слабкому вогні, витримати до охолодження, процідити й пити по 1/4 склянки настою двічі на день за годину до їди.

З діабетом удасться впоратися, якщо змішати, заздалегідь подрібнивши, по 3 ст.л. листя м’яти перцевої й чорниці, по 2 ст.л. листя цикорію й стевії, по 1 ст.л. листя подорожника, звіробою й кульбаби, залити 1 ст.л. суміші 2 склянками холодної води, настояти 2 години, потім довести настій до кипіння, прокип’ятити рівно 3 хвилини, витримати до охолодження, процідити й пити по 1/4 склянки тричі на день за 15-20 хвилин до їди.

Ще раджу тим, хто страждає від цукрового діабету, подрібнити й змішати 2 ст.л. листя шовковиці, по 1,5 ст.л. листя первоцвіту й стевії, по 1 ст.л. квіток глоду й трави мучниці, залити 1 ст.л. суміші трьома склянками води, довести до кипіння, прокип’ятити 5-7 хвилин на слабкому вогні, витримати до охолодження, процідити й пити по 1/3 склянки настою двічі-тричі на день за 40 хвилин до їди.

Попробуйте ретельно перемішати, заздалегідь подрібнивши, по 1 ст.л. квіток глоду й чорної бузини, листя лісової суниці, чорниці, стевії й брусниці, залити 1-2 ст.л. суміші трьома склянками води, довести до кипіння, прокип’ятити 5-7 хвилин на слабкому вогні, після охолодження процідити й пити по 1/3 склянки відвару двічі на день за 30-40 хвилин до їди. Курс лікування — 7-10 днів.

Діабет перестає мучити, якщо подрібнити й змішати по 1 ст.л. листя подорожника, кульбаби, чорниці, кропиви дводомної й стевії, залити 1 ст.л суміші 2 склянками холодної води, довести до кипіння, прокип’ятити 3-5 хвилин на слабкому вогні, витримати, добре укутавши посуд, до повного охолодження відвару, процідити його й пити по 1/3-1/4 склянки 3-4 рази на день за 40 хвилин до їди. Курс лікування — 12-14 днів.

Суміш подрібненого листя стевії, шовковиці, цикорію (по 2 ст.л.) й кропиви дводомної (1 ст.л.) теж здолає це неприємне захворювання. Треба 1 ст.л. суміші залити 2 склянками окропу, прокип’ятити 3 хвилини на слабкому вогні, настояти, укутавши, до охолодження, процідити й пити по 1/4 склянки настою 3-4 рази на день за годину до їди. Курс лікування — 21 день, за необхідності після десятиденної перерви повторити.

Цукор в крові прийде до норми, якщо вимити вранці й подрібнити сирою на пластмасовій тертці 1 середнього розміру картоплину з червоною шкіркою, вижати з картопляної маси через марлю сік, змішати його з 1 ч.л. сиропу стевії й випити суміш натщесерце за 30-40 хвилин до сніданку. Так робити 9 днів поспіль.

Дуже добре подрібнити в кавомолці 2 ст.л. гречаної крупи, висипати отриманий порошок у склянку з кефіром, додати 1-2 ч.л. сиропу стевії, ретельно перемішати й випити розчин. Вживати його, постійно готуючи свіжий, уранці та ввечері за 30-40 хвилин до їди.

Діабету не поздоровиться, якщо вживати курсами по 3-4 тижні, роблячи між ними на 5-10 днів перерву, такий цілющий засіб. Потрібно 20 г подрібненого молодого листя або молочної стиглості плодів волоського горіха перемішати з 1 ч.л. сухого листя стевії, перетертого до порошку, залити суміш склянкою окропу, прокип’ятити 15-30 хвилин на слабкому вогні, настояти півгодини, процідити, розділити настій на 3 рівні частини й пити по одній тричі на день.

Прекрасно регулюють рівень цукру в крові при діабеті за допомогою суміші трави нечуйвітру, листя водяного перцю, кульбаби, цикорію, гірчиці, бузку, осики, чорниці, стевії, тополі, перстача прямостоячого й лимонника, взятих порівну. Жують суміш, ковтаючи слину й випльовуючи макуху, вранці натщесерце. Дозу підбирати індивідуально, але вона не повинна перевищувати 3 ст.л. за раз.

Можна розчинити в склянці води 1 ч.л. сиропу стевії, 15 мл свіжовичавленого з коріння й листя лопуха соку й випити розчин рівними порціями за 3 рази протягом дня. Пити його, щодня готуючи свіжий, протягом 3-4 тижнів, зробити перерву на 5-10 днів, а потім, за необхідності, повторити лікувальний курс.

Часто діабет супроводжується ожирінням. Нормалізувати вагу допоможе вівсяна дієта, дотримуватися якої потрібно по 2 дні на тиждень. У цей час рекомендується їсти тільки суп чи кашу, приготовлені на воді з 200 г вівсяної крупи й випивати протягом дня по 1-2 склянки відвару, приготовленого як чай, із сухого листя стевії, змішаного порівну за об’ємом із подрібненими плодами шипшини.

Щоб оздоровити підшлункову залозу й перешкодити діабету прогресувати, обов’язково дотримуватися дієти. Рекомендується подрібнити свіжими й змішати по 15 г зелені кропу, петрушки й листя стевії, 50 г ошпареної окропом і порізаної кільцями цибулі, заправити суміш 7-10 мл олії і з’їсти вранці натщесерце. Вживати такий салат щоранку протягом 3-4 тижнів. Зробити на 5-10 днів перерву, а потім повторити вживання. Непогано подрібнити свіжими й змішати 25-30 г кореня кульбаби, 50 г бульб топінамбура, трохи зеленої цибулі, ядра 3 волоських горіхів, 2 листочки кропиви дводомної, 10-12 молодих листочків стевії, заправити салат сметаною і з’їсти перед сніданком. Можна подрібнити й змішати по 20-25 г листя стевії, зеленої цибулі, зелені петрушки, селери, кропу й кінзи, заправити оливковою чи кукурудзяною олією й з’їсти цей салат натщесерце.

Чудово снідати цілющим салатом. Щоб його приготувати, треба 300 г відвареної курки чи індички змішати з 4-5 листками зеленого салату, молодим листям стевії, 3-4 невеликими солоними огірками, 2-3 середнього розміру відвареними картоплинами й 2-3 помідорами. Заправити салат соусом (ретельно перемішати половинку сирого яєчного жовтка, 25 мл оцту й 10 мл соняшникової олії). Картопля, листя зеленого салату, помідори й огірки нарізаються кубиками, відварене м’ясо очищається від шкірки й теж нарізується кубиками, тільки більшими. Прикрасити приготовлений салат можна часточками свіжих помідорів, четвертинками варених яєць і молодими листочками стевії.

Ось такі рекомендації. Щиро вірю, що вони багатьом діабетикам допоможуть приборкати хворобу, вселити упевненість у завтрашньому дні й далі радіти життю.

Із повагою — Наталія Григорівна Мороз, Полтавська обл.