Здрастуй, «Бабушка»!

Хочу ознайомити з рецептами народних засобів, використовуваних при лікуванні гастриту.

Допоможе його здолати подорожник. Потрібно 100 г сухого подрібненого листя рослини залити 1 л сухого червоного виноградного вина, витримати 2 тижні, періодично збовтуючи, в темному місці при кімнатній температурі, потім довести настоянку до кипіння і проварити 10 хвилин під кришкою на найслабкішому вогні. Після охолодження процідити й пити по 50 мл тричі на день за 15-20 хвилин до їди протягом місяця. Непогано при гастриті вживати тричі на день за 20 хвилин до їди по 1 ст.л. свіжовичавленого з листя подорожника соку.

Можна залити склянкою окропу 3 ч.л. сухого, подрібненого листя подорожника, настояти 6-8 годин, процідити й пити по 1/3 склянки настою тричі на день за півгодини до їди. Корисно тричі на день з’їдати по листку подорожника, запиваючи його холодною водою. При гострому гастриті дуже добре проварити 5 хвилин після закипання в 0,5 л води 30 г листя молодого подорожника, процідити і вживати по 1 ст.л. відвару вранці натщесерце за 1 годину до підйому. Ефективно подрібнити й змішати порівну за об’ємом листя подорожника та шавлії, залити 1 ст.л. суміші 2 склянками окропу, прокип’ятити 5 хвилин, настояти 1 годину, процідити і перші 10 днів пити перед їдою по 0,5 склянки відвару 1 раз на день, а далі — тричі на день.

Відмінно при гастриті картоплю з червоною шкіркою помити, обдати окропом і пропустити разом зі шкіркою через м’ясорубку. Вижати з отриманої маси сік і пити його по 1/3 склянки тричі на день за півгодини до їди. Хронічний гастрит не прогресуватиме, якщо розчинити в півсклянки свіжовичавленого картопляного соку 1 ст.л. натурального меду й пити його по 1/3 склянки двічі-тричі на день за 30 хвилин до їди. Курс лікування — 10 днів, після десятиденної перерви повторити.

Впорається з гастритом алое. Треба 200 г подрібненого листя рослини, якій не менше 3 років (до зрізу листя 7 днів її не поливати!) ретельно перемішати з 500 г якісного меду та 0,5 л горілки, витримати 3 тижні в темному місці при кімнатній температурі, а потім уживати по 1 ст.л. суміші до закінчення тричі на день за 20 хвилин до їди. Через 2-3 місяці повторити лікувальний курс.

Із повагою — Валерій Олександрович Іванов, Вінницька обл.