Здрастуй, «Бабушка»!

Я хоч і пенсіонерка, але не розслабляюся, а постійно підтримую своє здоров’я на належному рівні.
Уживання м’ясного й солоного значно скоротила, а якщо їм м’ясо, то тільки приготовлене на пару. Не курю і не вживаю спиртне. Це дозволяє стримувати розвиток гіпертонії, діабету й подагри.

Для підвищення імунітету з’їдаю вранці натщесерце 100 г свіжої тертої моркви, заїдаючи її 1 ч.л. меду. Снідаю салатом із листям кульбаби. Витримую жменю листя півгодини в підсоленій воді, подрібнюю, змішую за смаком із подрібненою зеленою цибулею, заправляю сметаною і з’їдаю салат. Увечері заливаю в термосі 2 склянками окропу 2 ст.л. подрібнених плодів шипшини, настоюю ніч, а вранці проціджую і п’ю по 100 мл настою 4 рази на день за півгодини до їди. Сприяє зміцненню імунітету й щоденне з’їдання з медом по 100 г печеного гарбуза та по 50 г сушених або по 100 г свіжих абрикосів. Уранці натщесерце корисно випивати склянку кефіру, заїдаючи його 1 ч.л. меду.

Нещодавно мене замучила печія. І ось якось пішла на берег ставка, автоматично зірвала кілька жовтих квіточок мати-й-мачухи і з’їла їх. Потім ще нарвала квіток рослини, розклала на вікні і час від часу їла, запиваючи квітки березовим соком. Більше печія не турбує.

Із повагою — Надія Вікторівна Костюк, Вінницька обл.