Здрастуй, «Бабушка»!

Хочу поділитися своїм досвідом боротьби з карциномою (раком) щитовидної залози, яку виявили у мене ще в 2003 році.

У зв’язку з цим онкозахворюванням пройшла 20 сеансів променевої терапії, зараз у мене працює тільки одна доля щитовидної залози, але головне — хвороба не прогресує.
Після кожного сеансу опромінення я вживала 1 ч.л. оливкової олії, а ще почала купатися та мити голову, що роблю й досі, лише з темним господарським милом.

У лікарні, де я лікувалася, була церква, і якось я в неї зайшла. Пам’ятаю, батюшка тоді мене запитав: «Де ваш хрестик?» Я показала (він був у мене приколений шпилькою до сорочки). Тоді священнослужитель сказав, що хрестик має бути на тілі. Мені стало соромно, я наділа хрестик, як треба, і відтоді почала відвідувати церкву, а також їздити в паломницькі поїздки по святих місцях.

Невдовзі в Бахчисараї, в храмі Першої Пречистої Пресвятої Богородиці, мені пощастило прикластися до ікони Божої Матері «Всецариця» (їй моляться при раку). Оскільки в 49 років не хотілося помирати, я, стоячи на колінах, із сльозами на очах, просила Богородицю про зцілення. Після цього потрапила на сповідь до настоятеля храму батюшки Іакінфа. Він вислухав мене і сказав: «Валентино, що це ти так хворієш, за всіх і за все переживаєш? Не переживай, усе мине, як снігова лавина». А я тоді дійсно переживала за всіх своїх рідних, оскільки просто якась чорна смуга йшла, ще й сестричка захворіла онко… Слова батюшки стали пророчими й 2003 рік залишився позаду. Слава Богу!

Близько року по закінченні опромінення я щодня готувала з гілочок вишень, як чай, відвар і пила його без міри. Це допомогло мені значно зміцнити імунітет. Ще дуже добре при ослабленому імунітеті, хворобах серця, гіпертонії, спазмах судин головного мозку, шумі у вухах під час цвітіння вишні наповнити щільно трилітрову банку вишневими квітками з плодоніжками та молодим листям, залити доверху горілкою, закрити шийку банки пластиковою кришкою, витримати 20 днів у темному місці при кімнатній температурі, процідити, знову залити макуху в банці доверху горілкою, через 12 днів знову процідити, змішати обидві настоянки і вживати по 1 ст.л. цілющого засобу до закінчення в обід, за 30 хвилин до їди, та на ніч, через 2 години після вечері.

Також імунітет зміцніє, якщо 1 склянку вівсяної крупи залити в емальованому посуді п’ятьма склянками води, проварити на слабкому вогні, доки відвар не стане, як кисіль, процідити, додати в кисіль 2 склянки молока, прокип’ятити ще 5 хвилин, додати 4 ч.л. меду і з’їсти все протягом дня.

Омолодженню організму й усуненню занепаду сил, що дуже важливе при онкозахворюванні, сприяють оманове вино та відвар бузини. Для приготування вина потрібно змішати 1 ст.л. з гіркою подрібненого коріння оману й 1 ст.л. меду, залити суміш 0,5 л вина «Кагор», довести до кипіння, проварити 10 хвилин на слабкому вогні й процідити. Пити цілющий засіб по 50 мл тричі на день після їди протягом місяця. Щоб приготувати відвар, потрібно 2 ст.л. сухих ягід бузини залити в емальованому посуді 1 л води (не більше й не менше!), додати 5 ст.л. меду, довести до кипіння, прокип’ятити 5 хвилин і процідити. Пити по 1 склянці гарячого відвару тричі на день у проміжках між їдою.

Не дозволяє злоякісній пухлині прогресувати вживання двічі на рік по 10 днів підігрітого до 80°С вина «Кагор» чи «Каберне». П’ю його по 30 мл 5 разів на день. Ще кожні півроку 1 раз на день протягом місяця я вживаю по 50 мл соку червоного буряка, відстояного 2 години після віджимання.

Оскільки м’якоть гарбуза, кавуни, дині, банани, висівки, петрушка, кріп, печені та варені яблука добре виводять із організму радіоактивні елементи, намагаюся, щоб ці продукти завжди були в моєму раціоні. Навесні, в період цвітіння, вживаю, додаючи в салати, свіжі квітки дерев, кущів і трав.

Взагалі, завжди треба прислухатися до свого організму. Наприклад, після опромінення я стала їсти багато насіння соняшнику, дивуючись цій пристрасті. Лише пізніше дізналася, що в цьму насінні є лінолева та олеїнова кислоти, які відповідають за жировий та холестериновий обмін в організмі, магній, необхідний для нормальної діяльності серцево-судинної системи, та вітамін Е, що запобігає занепаду сил.

Із повагою — Валентина Іванівна Середа, м. Запоріжжя