Здрастуй, «Бабушка»!

Усі знають, як приємно посидіти в літню спеку в тіні, під кроною розлогого дуба. Адже це величне дерево — прекрасний природний цілитель. Багато хто застосовує для зцілення кору дуба, листя, але не менш цілющі його плоди — жолуді.

Мій знайомий, майстер на всі руки, відмінний сім’янин, на здоров’я ніколи не скаржився, єдине, що його турбувало, — це постійна сухість у роті. Коли йому стало зовсім зле, він вирішив звернутися до лікаря. Після всіх обстежень та здачі аналізів у нього визнали цукровий діабет другого типу.

Не нехтуючи лікарським призначенням і дотримуючись призначеної медиком дієти, він вирішив застосувати для приборкання недуги й народні засоби. Спочатку знайомий очистив організм від шлаків. Із цією метою він на ущербний місяць уживав щоранку натщесерце протягом тижня активоване вугілля (1 пігулка на 10 кг ваги). Снідав гречаною кашею. Для цього 1 ст.л. гречаної крупи заливав увечері склянкою кислого молока, витримував ніч, а вранці все з’їдав, ретельно пережовуючи кожну крупинку. Взагалі їв кожні 2 години, вживаючи щоразу не більше жмені їди. Після 18.00 взагалі нічого не їв, а пив тільки теплий протидіабетичний чай, розчиняючи в склянці чаю 1 ч.л. меду.

Тримати в нормі рівень цукру в крові йому допомагають жолуді. Стиглі щільні плоди треба просушити 5 хвилин у гарячій духовці, спостерігаючи, щоб вони не підгоріли, очистити жолуді від шкірки й помістити на зберігання в чисту суху банку. Перед приготуванням цілющого напою кілька жолудів треба подрібнити в кавомолці. Потім 1 ч.л. жолудевого борошна залити склянкою окропу, настояти півгодини, процідити й випити. Готувати й пити його двічі-тричі на день (на ніч не вживати!). Вживання цього напою з молоком і медом за смаком покращує стан здоров’я при захворюваннях серця. Завдяки всьому описаному вище знайомий вдвічі зменшив дозу інсуліну.

Ефективно при цукровому діабеті пропустити через м’ясорубку склянку злегка підсушених, очищених жолудів, залити отриману масу 1,5 л води, довести до кипіння, проварити 25-30 хвилин на слабкому вогні, настояти добу, процідити, додати у відвар 200 мл горілки, збовтати і вживати по 3 невеликі ковтки 5-7 разів на день незалежно від їди. Курс лікування — 2 тижні. Після цього проконтролювати рівень цукру в крові й, за необхідності, повторити лікувальний курс.

Можна для нормалізації рівня цукру в крові вживати протягом тижня вранці натщесерце за годину до сніданку і о 17.00, через годину після їди, по 1 ч.л. жолудевого борошна. Запивати його водою. Після 7 днів перерви повторити лікувальний курс. Зазвичай після 3 тижневих курсів із перервами рівень цукру нормалізується. Обов’язково контролювати його, щоб занадто не знизити.

Поліпшенню стану здоров’я при початкових стадіях діабету сприяє напій із жолудів. Потрібно 1 ст.л. сухих, перетертих до порошку плодів дуба залити 400 мл окропу, витримати до охолодження, процідити й випити настій рівними порціями за 3-4 рази протягом дня. Пити незалежно від їди.

Не лише діабет підвладний жолудям, їх із успіхом застосовують і при лікуванні інших захворювань. Використовують із лікувальною метою сухі жолуді. Сушать їх у тіні, розклавши вільно одним шаром.

При коліті, діареї (пронос), отруєнні 1 ст.л. подрібнених жолудів заливають склянкою окропу, настоюють до охолодження, проціджують і випивають 0,5 склянки настою. П’ють його, постійно готуючи свіжий, тричі на день. Курс лікування — місяць, за необхідності після місячної перерви повторити.

Пупкової й пахової грижі позбавить жолудева настоянка. Треба 250 г подрібнених жолудів залити 1 л червоного натурального вина, настояти 7-10 днів у темному місці при кімнатній температурі, а потім робити з настоянкою на ніч на грижу компреси. Окрім цього, прикріплювати вдень до проблемного місця мідні пластини. Корисно також пити жолудевий настій.

Щоб упоратися з панкреатитом, відокремте від висушених в тіні жолудів шапочки, залийте 1 ст.л. подрібнених шапочок 200 мл окропу, через 2-3 години процідіть і вживайте настій. Починайте з 1 ч.л., поступово довівши денну дозу до 70 мл. Можна просочити настоєм житній хліб і з’їдати по маленькому шматочку хліба 3-4 рази на день за 30 хвилин до їди.

Вичавлений із зелених, недозрілих жолудів сік заспокоює нерви, нормалізує менструальний цикл, усуває золотуху, анемію (недокрів’я) й допомагає впоратися із захворюваннями сечостатевої системи. Треба пропустити жолуді через м’ясорубку, вижати з отриманої маси сік і вживати його по 2 ст.л., змішавши з такою самою кількістю за об’ємом меду, 4 рази на день перед їдою.

Одна жінка, котра страждала від гангрени, подрібнювала стиглі жолуді на тертці і їла їх по 2-3 ст.л., запиваючи водою, вранці натщесерце за 30 хвилин до сніданку та ввечері через годину після вечері. Вживала жолуді протягом тижня, робила на 7 днів перерву, а потім повторювала лікувальний курс. Провела вона з перервами 3 таких курси. Як наслідок, її ноги, вражені гангреною, загоїлися.

Із повагою — Лариса Іванівна Лінкевич, Луганська обл.